.

Често задавани въпроси и техните отговори

Тук ще намерите някои въпроси, които вероятно силно ви касаят, ако смятате да ни посетите. Четете на воля и ако има нещо неотговорено - по-добре не питайте.

+ Страшно ли е?

Това зависи изцяло от вашите възприятия. Ако ще отговорим на въпроса ви, ще кажем, че сме се постарали да бъде истински страшно и запомнящо се.

+ Каква е минималната възраст за участие?

Минималната възраст за участие е 17 години. Не се допускат играчи под тази възраст.

+ Какво общо има SawRoom 2 с филма "Saw"?

Убедени сме, че любителите на великата поредица ще оценят това, което сме направили. Ама наистина сме убедени :) .

+ С какво трябва да съм облечен?

Горещо ви съветваме да не идвате с любимия си: смокинг, сако, пола, рокля, токчета, обувки и анцуг, тъй като, както във всяка ескейп стая - има възможност да бъде засегнат (моля, не идвайте и голи). Е, няма да ви горим или да ви заливаме с неопределени течности, но все пак...

+ Трябват ли ми очила, за да играя?

Надписите са сравнително големи, за да могат да се четат лесно от всекиго, но ако имате частична или близка до пълната слепота - по-добре си ги носете.

+ Колко време имам, за да изляза?

На разположение имате точно 75 минути. Нито повече, нито по-малко.

+ А ако не успея да изляза на време?

Обещаваме, че няма да ви бием с тояги и мотики (а с бухалки и чукове), но това все пак е част от играта, така че е нещо съвсем нормално.

+ Какво трябва да си нося с мен?

Приятели, познати или непознати, колеги, роднини, домашни любимци, общо взето нещо живо, с което ще ви е приятно да излезете от реалността. А да, носете си и мозък (вашия по възможност) и дано не е с умствен капацитет като нашите, че ще ви е доста по-трудно.

+ Мога ли да резервирам в същия ден?

Можете, но само и единствено по телефон (0886439945 или 0888399396).

+ Къде се намира стаята?

Стаята се намира на адрес: ул. Граф Игнатиев №5 (под колоните на сградата срещу KFC). Имаме си и карта на началната страница за улеснение. Обществен транспорт - метро до метростанция "Сердика" и после пеша 5 мин. Трамваи №10, №12, №18

+ Къде мога да паркирам?

На локацията на стаята и около нея е "Синя зона", което означава, че трябва да си платите с SMS или талон (който се закупува от едни съмнителни хора със зелени жилетки и някакви устройства в ръцете). SMS се праща на номер 1302 и съдържанието на SMS-a трябва да е номерът на колата ви (напр. СВ0000АА). Имате право на 2 SMS-а за по един час всеки.

+ До колко души мога да взема с мен?

Играта е оптимизирана да се играе от 3 до 7, като ви препоръчваме да си направите отбор от 4 до 7. Ако случайно имате по-голям отбор от 7 души - имаме и друга стая на разположение, която може да ви обслужи или да се разделите на два по-малки отбора и да си направите състезание.

+ Двете ви стаи подобни ли са?

И двете ни стаи са коренно различни една от друга. Единственото, което ги обединява са създателите (ние) и тематиката (Saw). Ние винаги ще твърдим, че втората ни стая е в пъти по-усъвършенствана от първата по всички критерии, оценяващи ескейп стаите - декори, история, загадки и оригиналност

+ Обезопасено ли е?

Изключително трудно е да направиш ескейп стая с инвентар, който да изглежда сякаш застрашава живота ти и в същото време този инвентар да е напълно безопасен. Това, на пръв поглед, е една непосилна задача, на втори поглед също, ама на трети поглед вече... абе отново. Заповядайте де, май няма да ви се реже нищо все пак...

+ Трябва ли да подписвам нещо преди играта?

Освен смъртната си присъда - не.

+ Мога ли да внасям дигитални устройства?

За нас е важно да не заснемате и да не разкривате играта пред лица, които все още не са я играли. Но ако например очаквате важно обаждане, няма проблеми да вземете телефона си със себе си и да очаквате това обаждане в стаята. Само не споделяйте на човека отсреща къде сте. :)