.

Кои сме ние

Първо да започнем с това какво са ескейп стаите. На максимално прост език ескейп стая представлява:
  • Игра, изискваща логика, интуиция и разбирателство между екипа ви. Търсите, намирате и използвате улики, които евентуално ви поставят пред крайната цел - решаването на загадка. Естествено, в една ескейп стая няма само една загадка, а те са поредица от такива, като в повечето случай при решаването на загадка, намирате улика за следващата. За да се счетете за успешно преминал отбор е необходимо да решите всички загадки, пред които стаята ще ви изправи.
  • Ескейп стаите са направени да бъдат изиграни от максимално много хора, затова споделянето на преживяването е непрепоръчително, както за нас, така и за хората, на които споделяте. Това е така, защото те няма да успеят да преживеят това, което собствениците на подобни игри са вложили в създаването и измислянето на това нещо.
  • Подобни игри предоставят различни жанрове, започвайки от игри за деца, минавайки през приключенски и аркадни, стигайки до жанр "ужаси". Всяка игра предлага различна за жанра си история, в която играчите биват въведени и се водят по нея. Идеята на това е да влезеш в различна реалност, която да те накара да забравиш това, което ти е в главата и да те направи ентусиазиран, да се чувстваш щастлив, в озадачаване, и естествено - да те накара да искаш още и още.
  • За всички ескейп стаи в България можете да разберете само от едно място, което ни обединява и това е vsichkistai.bg
А сега кои сме ние като екип...

Хора с работа, хора без работа, студенти, висшисти, изроди, тъпаци и т.н. Но най-важно е да отбележим, че ние сме точно като вас - отбор, който обича до полуда чувството, което ескейп стаята оставя в съзнанието ти.

Направихме SawRoom през 2016 година април месец, като ни отне точно 45 дни за построяването й. Тогава никой не знаеше какво прави. За всеки един от нас, това беше страхотно предизвикателство, което довършихме до край и което ни докара изключителни емоции, моменти, приятели и спомени.

Още със самото начало на стаята имаше голям интерес, което моментално ни накара да мислим за следващо предизвикателство, което да предоставим на вас - посетителите.

Година по-късно отворихме втората си стая "SawRoom 2: The Revenge", която може би ще си помислите, че след като имахме опит със създаването на първата стая, тази ще е нещо лесно. Е, не беше така. Измислянето, създаването и осъществяването на проекта беше 2 пъти по-сложен, защото се постарахме всичко да е х2. Загадки, усещане, история, страх и т.н.

Всичко направихме за вас. Знаем, че искате да го видите. Ние също искаме да ви го покажем. Всички сте добре дошли да изпитате това, което ние създадохме. Ако смеете, разбира се.
Част от нашия екип в първата ни стая